KONYA TAHİNLİSİ
Tarifi Paylaş
Tarifi Yazdır
  İçindekiler

KONYA TAHİNLİSİ

Malzemeler

Hamur için:

1kg  böreklik un

20 gr tuz

100 gr Alfa Ayçiçek Yağı

50 gr maya

600 ml su

İçi için:

1 kg tahin

75 gr toz şeker

  Yapılışı

Unun ortasını havuz şeklinde açın. Hamur için gerekli malzemeleri koyarak yoğurun. Hamurunuz hazırdır. 

Yoğurduğunuz hamurdan 200 gr’lık  parçalar elde edin. Yuvarlayıp beze haline getirin. En az 1 saat kadar mayalandırın.

Bezeleri Alfa Ayçiçek Yağı ile genişçe açın. İnce olmalı. 

Açtığınız hamurun ortasına şekersiz tahin sürün ve toz şeker serpin.

Hamuru rulo hale getirin. Bu şekilde 15 dakika dinlendirin.

Ruloyu etrafında dolayarak şekil verin. 

Üzerine bolca tahin sürün. 

15 dakika kadar bu şekilde mayalansın. 180°C’de 20 dk pişirin.

Sunuma hazırdır.