HALKA TATLISI
Tarifi Paylaş
Tarifi Yazdır
  İçindekiler

HALKA TATLISI

MALZEMELER

Hamuru için

1 kg halka tatlı unu

600 ml sıcak su  (65°C)

10 gr maya

3 ml amonyum bikabornat

4 gr karbonat

Şerbeti için:

2 kg şeker 

1 litre su

Çeyrek limon

Kızartmak için:

Alfa Kızartma       

  Yapılışı
         

Hamuru:

Unun içine sıcak suyu dökün. Yoğurun. Hamuru çok yoğurmayın. Hamur cıvık bir kıvamda olucak.

Hamur hazır olunca mayayı ekleyin. Biraz daha yoğurup amonyağı (amonyum bikarbonat) ekleyin. Yine karıştırn.

En son karbonatı da ekleyin. Yoğurun. Hamurunuz hazır.

Hamurunuzun üzerini ıslatıp 15-20 dk dinlenmeye bırakın.

Şerbeti:

Şeker ve suyu 8-10 dk kaynatın. Kaynamaya başlayınca orta ateşte devam edin. İçine limonunuz da sıkıp ateşten alın.

Bitirilmesi:

Kabaran hamurunuzu sıkma torbasına alın. Sıkma torbasına tırtık uçlu bir duy takmalısınız.  

Alfa Kızartma yağını tavada iyice kızdırın. Yağı çok fazla doldurmayın.

Hamurunuzu halka şeklinde tavaya sıkın. Kızarınca tavadan alabilirsiniz. 

Kızarttığınız tatlıları, şerbetin içine batırın ve çıkarın. 

Sunuma hazırdır.