SUSAMLI SANDVİÇ KURABİYE
Tarifi Paylaş
Tarifi Yazdır
  İçindekiler

MALZEMELER:

100 gr bal

30 ml su

2 gr tuz

110 gr susam tohumu

20 gr Alfa Yağ

Helva dolgu için:

30 ml krema

40 gr tahin

100 gr beyaz çikolata

40 gr Alfa Yağ

15 gr bal

  Yapılışı

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Küçük bir tavada bal, su ve tuzu pişirin. Kaynama noktasına getirin. Kalın bir şurup halini alana kadar kaynatın.

Susamı, ve Alfa’yı ekleyip yağ eriyene kadar karıştırın.

Silikon bir kaba 1 çay kaşığı olacak şekilde (kurabiyeler için) dökün, üzerine 3-4 cm olacak kadar karışımdan dökün 12-15 dk pişirin. (Çıtır kızarmış bir renk alana kadar)

Helva dolgu: Bütün malzemeleri bir sos tavasında karıştırıp mikrodalgaya koyun. 2 saat buzdolabında bekletin. Bütün kurabiyeleri bu dolgu ile doldurun.