ANTEP KATMERİ
Tarifi Paylaş
Tarifi Yazdır
  İçindekiler

ANTEP KATMERi

MALZEMELER:

Hamuru için:

1 kg un

550 gr su

50 ml Alfa Ayçiçek Yağı

25 gr tuz

İç Dolgusu:

500 ml süt

75 gr irmik

150 gr toz Antep fıstığı

İçine koymak için:

40 gr şeker

  Yapılışı

Hamur için gerekli olan malzemeleri yoğurun.  

Hamurunuz hazırdır. Bu şekilde 10 dk. Dinlendirin. 

Hamurdan bezeler koparın.

Kopardığınız parçaları yuvarlayıp yuvarlak bezeler haline getirin. 

Yuvarlak bezelerin üzerini Alfa Ayçiçek Yağı ile yağlayın.

Yağladığınız bezeleri eliniz ile biraz açın. Üstüste koyun ve 10 dk. daha dinlendirin. 

Dinlenen hamurları önce eliniz ile biraz daha açın. 

Daha sonra merdane yardımıyla hamuru iyice açın.

Hamurunuzu iice açarak çarşaf şeklinde tezgaha alın. 

Açılan hamuru iki tarafından resimdeki gibi katlayın. 

Üzerine önce toz antep fıstığını daha sonra hazırladığınız kaymağı ve son olarak şekeri dökün.

Kenarlardan katlayın. 

Zarf şekline getirin. 170 °C’de hamurunuz kızarana kadar yaklaşık 25 dk. Fırınlayın. 

Fırından çıktıktan sonra küçük kareler kesip biraz soğutun. Pudra şekeri serpin.