YILBAŞI KURABİYESİ
Tarifi Paylaş
Tarifi Yazdır
  İçindekiler

MALZEMELER

Hamur için:

3 yumurta

250 gr esmer şeker

80 gr bal

10 ml  vanilya özütü

200 gr badem unu

200 gr fındık unu

2 gr tuz

2 gr kabartma tozu

36 gr karışık baharat (tarçın, yenibahar, kakule, zencefil, karanfil)

200 gr limon kabuğu ve portakal kabuğu şekerleme karışımı

Üzeri için:

Beyaz sos için:

100 gr pudra şekeri

45 ml limon suyu

Çikolata sosu için:

250 gr bitter kuvertür çikolata (eritilmiş)

Süsleme için:

Kabuksuz badem

  Yapılışı

YAPILIŞI:

Geniş bir kapta, yumurtaları iyice çırpın. Yumurtaların iyice kabartılması önemli. 

Esmer şeker, bal ve vanilya özütünü ekleyin. İyice karışmalarını sağlayın.

Badem ve fındık ununu, tuzu, kabartma tozunu, bütün baharatları, limon ve portakal kabuğu şekerlemelerini de ekleyip hepsini iyice karıştırın. Eğer mikser ile çalıştıracaksanız 2 dk. çalıştırın. Karışım fazla yumuşaksa biraz daha badem ve fındık unu ekleyebilirsiniz.

Karışımı bir sıkma torbasına alıp fırın tepsinize aralıklı bir şekilde tek tek sıkın.

170 °C fırında 20-25 dk pişirin.

Fırından çıkıp soğuduktan sonra üzeri için hazırladığınız beyaz ve çikolatalı sos ile üzerlerini kaplayın.

Badem ile süsleyin.

Sunuma hazırdır.