PORTAKAL RÜYASI
Tarifi Paylaş
Tarifi Yazdır
  İçindekiler

MALZEMELER

Portakallı Şerbet

500 Gr Portakal

150 Gr Toz Şeker

500 Ml Portakal Suyu

1 Lt Su

Fındıklı Dakuaz

45 Gr Badem Unu

15 Gr Toz Fındık

50 Gr Pudra Şekeri

63 Gr Yumurta Akı

25 Gr Şeker

5 Gr Kavrulmuş File Fındık

Bademli Pandispanya

26 Gr Kakao

14 Gr Un

14 Gr Mısır Nişastası

116 Gr Badem Ezmesi

66 Gr Pudra Şekeri

54 Gr Yumurta Sarısı

50 Gr Yumurta

84 Gr Yumurta Beyazı

24 Gr Şeker

28 Gr Alfa Chef

Çıtır Pralin

30 Gr Sütlü Çikolata

125 Gr Fındıklı Pralin

13 Gr Alfa Chef

25 Gr Kavrulmuş File Fındık

63 Gr Krep Kırığı

Çikolatalı Krema

20 Gr Yumurta Sarısı

13 Gr Şeker

60 Ml Süt

60 Gr Mandıra Krema

138 Gr Sütlü Çikolata

125 Gr Mandıra Krema

Hafif Portakal Kreması

50 Gr Portakal Marmeladı

5 Gr Jelatin

25 Gr Portakal Püresi

5 Gr Portakal Kabuğu Rendesi

2 Gr Limon Kabuğu Rendesi

2 Gr Süt Tozu

15 Gr Şeker

45 Gr Yumurta Sarısı

105 Ml Portakal Suyu

İtalya Merengi İçin

30 Gr Şeker

5 Ml Su

20 Gr Yumurta Beyazı

  Yapılışı

YAPILIŞI

Portakallı şerbet

Portakalları kabuklarıyla beraber doğrayın ve üzerlerine toz şeker serpin,özleşmeleri için kaşıkla ezin.

Daha sonra üzerine portakal suyunu ve içme suyunu ilave ederek bir gece bekletin.

Ertesi gün süzerek kullanıma hazır hale getirin.

Fındıklı Dakuaz

22×22 cm kek kalıbını yağlı ile kaplayın.

Fırınınızı 180°C’ye ayarlayın.

Badem ununu,fındık ununu ve pudra şekerini birlikte karıştırın.

Yumurta aklarını şekerle mereng kıvamını alana kadar çalıştırın.

Bademli karışımı bu merengin içerisine yavaşça ilave edin.

Kek kalıbına alıp biraz kavrulmuş fındık serpiştirin.

15 dk pişirin.

Bademli Kakaolu Pandispanya

22×22 cm kek kalıbını yağlı kağıt ile kaplayın.

Fırınınızı 200°C’ye ayarlayın.

Kakao,un ve mısır nişastasını karıştırın.

Badem ezmesini ve pudra şekerini karıştırın.

Yumurta sarılarını ve yumurtayı hafifçe çırpın.

Yumurta beyazını,şekerle çırparak mereng hazırlayın.

Merengi badem ezmeli karışıma ekleyin ve Alfa Chef’i içerisine ekleyin. Hazırladığınız kalıba aktarın.12-14 dk arası pişirin.

Çıtır Pralin

Sütlü çikolatayı eritin,fındıklı pralin ve Alfa Chef ile karıştırın.

Ayrı bir yerde Rulokatları merdane yardımıyla ezin.

Çikolatalı karışımı,kavrulmuş file fındık ve kırık Rulokat ile karıştırın.

Çıtır pralininiz hazırdır.

Pasta Hazırlama-Aşama 1

Pastayı 20×20 cm’lik metal tabansız bir kek kalıbında hazırlayın.

Önceden pişirdiğiniz fındıklı dakuazı 20×20 cm kesip bu kalıbının dibine yerleştirin.

Üzerine hazırladığınız çıtır pralini düzgünce sürün.

Üzerine kavrulmuş file fındık serpin.

Ardından üzerini streçle kaplayarak buzdolabına alın.

Çikolatalı Krema

Yumurta sarılarını şeker ile çırpın.

Bir kenarda sütü ve 60 gr kremayı kaynatın.

Yumurtalı karışımı çırpmaya devam ederken yavaşça sütlü karışımı içerisine ilave edin.

Karışımı bir sos tavasına alın ve düşük ısıda sürekli karıştırarak 82°C’ye ulaşan kadar ısıtın.

82°C’ye ulaşınca ateşten alın ve bu kremanın 70 gramını çikolatanın içine döküp çikolata eriyinceye kadar sürekli karıştırın.Ardından soğumaya bırakın.

125 gr mandıra kremayı çırparak krem şanti elde edin.Krem şantinin önce 1/3’ünü çikolatalı kremanın içerisine karıştırın.Daha sonra tamamını krem şantinin içerisine katıp karıştırın..

Pasta Hazırlama-Aşama 2

Hazırladığınız portakallı şerbeti süzün.

Bademli kakaolu pandispanyayı 20×20 cm kesin.

Hazırlamaya başladığınız pastayı dolaptan çıkartın.

Çıtır pralinin üzerine çikolatalı kremayı dökün.

Üzerine bademli kakaolu pandispanyayı yerleştirin.

Pandispanyayı portakallı şerbetle fırçalayın.

Üzerini streçleyip tekrar buzdolabına alın.

Hafif Portakal Kreması

Portakal marmeladını buzluğa koyup dondurun.

Jelatini buzlu bir suyun içine alın.

Portakal püresini,portakal kabuğu rendesi,limon kabuğu rendesi,süt tozu,şeker ve yumurta sarıları ile çırpın.Bir yanda bir sos tavasında portakal suyunu kaynatın.Diğer karışımı çırpmaya devam ederken içerisine yavaşça kaynattığınız portakal suyunu katın.Daha sonra bu karışımı sos tavasına alıp düşük ısıda 82°C’ye ulaşana kadar pişirin.Ocaktan alıp içerisine jelatini katın.jelatin tamamen eriyinceye kadar karıştırın.

Bu sırada İtalyan Merengi hazırlayın.Şeker ve suyu sos tavasına alıp orta ısıda pişirin.Şurup 100°C’ye ulaşınca,bir mikserde yumurta beyazlarını çırpmaya başlayın.Şurup 117°C’ye ulaşınca,çırptığınız yumurta beyazlarını içerisine çırpma işlemine devam ederek boşaltın.İtalyan Merenginiz soğuyana kadar çırpma işlemine devam edin. Dondurduğunuz portakal marmeladını,portakallı krema ve İtalyan Merengi ile karıştırın.Hafif portakal kremanız hazırdır.

Pasta Hazırlama-Aşama 3

Hafif portakal kremasını dolaptaki pandispanyanın üzerine dökün ve pastanızın kendisi toplaması için tekrar üstünü kapatıp buzdolabına alın.

Servise hazır olduğunda dilimleyip her bir dilimin üzerine portakal şekerlemesi koyarak servise sunun.