SNICKERS CAKE
Tarifi Paylaş
Tarifi Yazdır
  İçindekiler

SNICKERS CAKE

Malzemeler:

Kek için:

5 yumurta

200 gr toz şeker

125 ml süt

10 gr kabartma tozu

200 gr un

30 gr kakao

250 gr kuvertür çikolata (eritilmiş)

200 gr Alfa Genel Amaçlı Margarin

Ganaj için:

500 ml krema

500 gr bitter kuvertür çikolata

50 gr Alfa Genel Amaçlı Margarin

Üzeri için:

Karamel dolgu

Yer fıstığı

  Yapılışı

Kek:

Yumurtalar ve şekeri iyive köpürene kadar çalıştırın. Sütü de ekleyip çalıştırmaya devam edin.

Kabartma tozu, un, ve kakaoyu karıştırıp, yumurtalı karışımın içine ilave edin ve çalıştırın.

Erimiş kuvertür çikolata ve Alfa Genel Amaçlı Margarini de ekleyip bütün malzemeyi mikserde çalıştırın.

Dikdörtgen kek labına dökün.

170 °C’de 30 dk fırınlayın.

 Ganaj:

500 ml kremayı bir sos tavasında ısıtın.

Isınan kremaya bitter kuvertür çikolatayı ve Alfa Genel Amaçlı Margarin’i ekleyin. Eriyip homojen bir kıvam haline gelene kadar spatula yardımıyla karıştırın. 

 

BİRLEŞTİRİLMESİ:

Kekinizi ortadan 2 eşit parçaya bölün.

Yarısını kullanacağınız çemberin içine yerleştirin.

Üzerine hazırladığınız ganajın bir kısmını dökün ve spatula ile yayın. 

Kalan keki de ganajın üzerine yerleştirin.

Ganajın kalan kısmını da bu katın üzerine döküp  yayın. 

Buzdolabında yarım saat bu şekilde bekleyecek.

Dolaptan çıkan keki kalıptan da çıkarın. 

Eşit dilimler halinde dikdörtgen parçalar elde ecek şekilde kesin.

Parçaların üzerine sıkma torbası yardımıyla karamel dolguyu sıkın. 

Karamel dolgu sıktığınız parçaları yer fıstığına batırarak üst süsleme malzemesini tamamlayın.

Sunuma hazırdır.