PORTAKALLI YOĞUN ÇİKOLATALI KURABİYE
Tarifi Paylaş
Tarifi Yazdır
  İçindekiler

PORTAKALLI YOĞUN ÇİKOLATALI KURABİYE

MALZEMELER

Kurabiye için:

6 adet yumurta

500 gr toz şeker

650 gr un

5 gr vanilin

15 gr karbonat

5 gr tuz

200 gr Alfa Chef

600 gr çikolata

400 gr parça çikolata

Portakal Kreması için:

4 adet portakal

120 gr Alfa Chef

180 gr toz şeker

4 adet yumurta

  Yapılışı

Kurabiye:

Bir mikserde yumurta ile şekeri çırpın. (Resim A)

Ayrı bir kapta un, vanilin, karbonat ve tuzu beraber eleyin. Kenarda bekletin.

Bir yandan Alfa Chef ile çikolatayı eritin.

Mikserde kabartılan yumurta şeker karışımına erimiş erittiğiniz çikolatalı karışımı ilave edip, 2-3 dakika daha çalıştırın.

Mikserdeki malzemelere kenarda bekleyen kuru malzemeleri ve doğranmış çikolatayı ilave edin, karıştırıp buzdolabında yarım saat dinlendirin. (Resim B-C)

Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde toplar hazırlayıp belirli aralıklarla tepsiye dizin. (Resim D)

160°C’de 12 dk pişirin.

Portakal Kreması:

Portakal kabukların rendeleyin.

Kabuklarını rendelediğiniz portakalları ortadan ikiye kesip sularını sıkın. Taze sıkılmış portakal suyunu süzgeçten geçirip küçük bir sos tenceresine aktarın. Rendelenmiş portakal kabukları, Alfa Chef ve toz şekeri  de ekleyin.

Bu karışımın bulunduğu sos tenceresini benmari usulü kaynamakta olan su dolu bir tencerenin üzerine oturtun, ve altını kısıp karıştırarak malzemelerin  erimesini sağlayın.

Ardından yumurtaları çırpıp, sos tenceresine damla damla ekleyip karıştırın. Benmari usulü 10-12 dk pişirin.

Hazırlamış olduğunuz krema karışımını bir kavanoza boşaltın. Oda ısısına geldikten sonra buzdolabında muhafaza edin.