KURABİYE KEK
Tarifi Paylaş
Tarifi Yazdır
  İçindekiler

KURABİYE KEK

MALZEMELER:

300 g Un

75 g Badem Unu

75g Pudra Şekeri

200 g Alfa Genel Amaçlı Yağ

1 Yumurta

Vanilya

Tuz

  Yapılışı

Önemli Noktalar

Dikkat edilmesi gereken noktaların başında kurabiye keklerin temelini oluşturan kurabiye hamurunu yapısı var. Bu hamur hem kremayı, süslemeleri taşıyacak kadar dayanıklı, hem de pastanın servisi esnasında kolay dilimlenecek kadar yumuşak olmalı.

Hamuru hazırlarken tüm tart hamurlarında olduğu gibi, hamuru çok fazla yoğurmamaya  ve crumble tekniğiyle bir araya getirmeye özen göstermeliyiz.

Krema ağırlıklı bir kek olduğu için, kremanın lezzeti de çok önemli. Bu yüzden diplomat krema bu kek için en uygun krema türlerinden bir tanesi.

Hem kurabiye hamurunu, hem kremayı çikolatalı olarak uygulamak mümkün.

Kurabiye kekinizin ilk katını pastayı sunacağınız platforma koyun. Kremanızı iç kenarlara sıkma torbası yardımıyla bezeler şeklinde sıkın.

Daha sonra dış kenarlara da aynı sıkma işlemini uygulayın.

Son olarak orta kısmına da daha büyük bezeler sıkarak üzerine koyacağınız diğer tabakayı iyi taşımasını sağlayın.

İkinci katı da yerleştirin. Kurabiye kekler doku olarak hassas olduğu için çok fazla bastırmayın, dikkatli ve yavaş davranın.

İkinci katın üzerine de krema sıkma işlemini yapıp, üçüncü katınızı yerleştirin.

Üçüncü katın üzerine de krema sıkma işlemini tamamlayın. Artık süsleme işlemine başlayabilirsiniz.

Dekor olarak kullanacağınız meyvelerin bazılarını şekere bulayıp kullanabilirsiniz. Özellikle yılbaşı dekoru için güzel bir görüntü olacaktır.

Yeni yıl teması olması için kırmızı ve altın renklerinin baskın olduğu bir süsleme hazırlayabilirsiniz.

Daha önceden şekere bulanan portakal dilimlerini de aralara yerleştirin

Kalan meyveleri de koyduktan sonra, biberiye dallarıyla süslemeyi tamamlayın.

Servise hazırdır.