KIRMIZI MEYVELİ CHARLOTTE
Tarifi Paylaş
Tarifi Yazdır
  İçindekiler

KIRMIZI MEYVELİ CHARLOTTE
3 AŞAMALI TATLI İÇİN KOMPOZİSYON (6-8 kişilik)

16 cm çapında 6 cm yüksekliğinde bir çember

Fıstıklı dakuaz kek

Kedi dili (çevreleyecek kadar)- ve ara katman için 3 adet

Karaorman meyveleri

Kara orman meyveli disk

Karaorman meyveli mus

Beyaz badem şekerli mus –pembe badem şekerli mus

Çilekli şerbet MALZEMELER:

Dakuaz kek için

250 gr yumurta

190 gr pudra şekeri

190 gr badem unu

50grun

165 gr yumurta akı

25 gr ince çekilmiş toz şeker

40 gr Alfa Genel Amaçlı Karaorman meyveli disk için:

250 gr kara orman meyvesi

20 gr pudra şekeri

25 g tatlı jöle

5 gr limonKaraorman meyveli mus için:

200g kara orman meyvesi ve çilek püresi

12 gr jelatin

190 gr italyan merengi

375 gr kremaŞekerli badem sütü için:

250 gr süt

90 gr pembe badem şekeri Pembe badem şekerli mus için:

200 gr şekerli badem sütü

40 gr yumurta sarısı

25 gr şeker

5 gr jelatin

160 gr krema

Çilekli şerbet için:

100 gr çilek püresi

300 gr şerbet

100 gr su

Dekorasyon için:

Karaorman meyveleri

Pembe Badem şekeri

  Yapılışı

Dakuaz Kekin Yapılışı:

Yumurtaları, pudra şekeri ve badem unu ile çalıştırın.

Bu sırada Alfa Genel Amaçlı Margarini eritin.

Yumurtalı karışım beyazlaşıp hacminin 2 katına ulaşınca unu ilave edip spatula ile yavaşça karıştırın.

2. kısımda yumurta akı ve ince çekilmiş toz şeker ile merenginizi hazırlayın.

Hazırlamış olduğunuz mereng ile hamuru karışırıp, erittiğiniz margarini de ilave ederek tamamlayın.

Hazırlamış olduğunuz hamuru fırın tepsisine yayın.

200°C’de 6 dk pişirin.

Kara Orman Meyveli Diskin Yapılışı:

Bir sos tavasında, meyveleri pişirip sularını salınca şekeri ilave edin.

Altını kapatıp jöleyi ilave edin ve limon suyu ilave edin. Yuvarlak silikon disk şeklinde bir kalıba boşaltın. Donduğunda pastanın üzerine disk şeklinde yerleşecek.

Kara Orman Meyveli Musun Yapılışı:

Meyvelerin yarısını 65°C’ye ulaşıncaya kadar ısıtın.

Jelatini soğuk suda yumuşatın, süzün ve eritin.

Meyvelerin altını kısıp 40°C’ye düşmesini sağlayın

Erittiğiniz jelatini ve geri kalan meyveleri , ısıttığınız meyve karışımının içine katın ve ısının 22°C’ye düşmesini sağlayın.

Kremayı çırpıp, italyan merengine katın ve bu karışımı hazırladığınız yoğunlaşayan meyve karışımına ekleyin.

Şekerli Badem Sütünün Yapılışı:

Sütü ısıtın.

Badem şekerlerini ezip sıcak sütün içine katın. 80°C de 15 dk pişirin. Süzün.

Kenara alın.

Pembe Badem Şekerli Musun Yapılışı:

Süzdüğünüz badem şekerli sütü sıtın. Yumurta sarılarını ve şekeri çırpın ve temperleyerek sıcak sütün üzerine ekleyin.

Ve tüm malzemeyi 85°C’de ısıtın. Süzün ve ısıyı 40°C’ye inecek şekilde düşürün.

Jelatini soğuk suda yumuşatın ve süzüp eritin sonra bu kremaya karıştrın.

Kremanın bir kısmını beyaz bırakın , az bir kısmını da pembe olacak kadar gıda boyası ile renklendirin. Isı 20°C’ye düşünce, içerisine çırpılmış şantiyi karıştırın.

Çilekli Şerbetin Yapılışı:

Çilek püresini 65°C ulaşana kadar pişirin. İçerisine şurubu ve suyu ilave edin. Karıştırıp buzdolabında bekletin.

BİRLEŞTİRMEK İÇİN:


Çemberinizin kenarlarını daha sonra kolay çıkması için şeffaf yapraklar ile kaplayın.

7 cm genişliğinde kedi dillerini çemberin kenarlarına yerleştirin.

Fıstıklı dakuazı çember boyutunda kesip çemberin dibine yerleştirin.

Yarı yüksekliğe kadar karaorman musunu sıkın.

Üzerine karaorman meyveli donmuş diskinizi yerleştirin.

Üzerine şerbete batırdığınız kedi dillerini yerleştirin.

Üzerine beyaz bıraktığınız bademli musu sıkın.

İnce bir katman da pembe renk bıraktığınız bademli mustan sıkın. Dondurun. 

Çemberinizi çıkartın. Pastanın üzerine pudra şekeri serpin.

Kara orman meyveleri ile süsleyin.

Biraz badem şekeri kırıp üzerine serpin. Sunuma hazırdır.