RENKLİ MEKSİKA ÇÖREKLERİ
Tarifi Paylaş
Tarifi Yazdır
  İçindekiler

RENKLİ MEKSİKA ÇÖREKLERİ

MALZEMELER:

Tatlı Çörek Hamuru için

10 gr aktif kuru maya

120 ml ılık su (43°C)

120 ml ılık süt

70 gr şeker

80 gr Alfa Genel Amaçlı

8 gr tuz

50 gr yumurta

500 gr un

Şekerli Üst Hamuru için

70 gr şeker

60 gr Alfa Krema 

70 gr un

5 ml vanilya aroması

Jel gıda boyası

  Yapılışı

Tatlı Çörek Hamuru Hazırlanışı:

Mayayı mikser haznesinde ılık su ile eritin.

Ardından sütü, şekeri, Alfa Genel Amaçlı’yı, tuzu, yumurtayı ve 280 gr unu ilave edip hamur çalıştırma aparatıyla mikserinizde tüm malzemeyi bütünüyle karışana kadar çalıştırın. 

Ardından mikserin hamur karıştırma aparatını çıkarıp kanca aparatını takınız ve 140 gr daha un ekleyip orta düşük devirde çalıştırın. Hamur unu tamamen yediğinde 5 dk. elde yoğurun. Hamurun elastik ve biraz yapışık yine de elle işlemesi kolay bir kıvamda olması gerekmektedir. Eğer hamur çok yapışkan bir kıvamda ise kalan unu da ilave edin. 

Hamurunuzu yağlanmış geniş bir kaseye alın. 1,5 saat kadar mayalanmaya bırakın. Bu sırada şekerli üst hamuru yapın. 

Şekerli Üst Hamurun Yapılışı:

Şekeri ve Alfa Krema yağını beraberce karıştırın. 

Unu ilave edip kalın bir hamur elde edene kadar karıştırın. Eğer gerekirse biraz daha un ilave edin. 

Hamuru 3 veya 4 eşit parçaya bölüp her birini dilediğiniz gıda boyası ile renklendirin. 

Hazırlamış olduğunuz parçaları kullanacağınız zamana kadar streç filme sarılı olarak bekletin. 

Birleştirilmesi:

Mayalanan hamuru 2 katı hacme ulaştığında tezgaha alın. Hamuru 16 eşit parçaya ayırın. 

Hamurları köşelerinden tutup alta sıkıştırarak yuvarlak şekli verin ve geniş bir silpata alın. 

Üst için hazırladığınız şekerli hamurları yağlı kağıt arasında oklava yardımıyla açın. 

6 cm’lik bir kurabiye kesme halkası ile parçalar kesin. Aynı kesme halkasını üzerindeki deniz kabuğu şekilleri vermek için de kullanabilirsiniz. 

Palet bıçağı yardımı ile, şekillendirdiğiniz üst hamurları çöreklerin üzerine yerleştirin. Eğer hamur üst hamura doğal bir şekilde yapışmıyorsa alt kısmına bir fırça yardımıyla su damlacıkları serpip tekrar deneyin.

Çöreklerinizi bu şekilde 40 dk. kadar mayalanmaya bırakın. Fırını 180 °C’ye ayarlayın. 18-20 dk. pişirin. 

Fırından çıkınca soğumaya bırakın. 

Sunuma hazırdır.