KAYMAKLI ANTEPFISTIKLI BÖREK
Tarifi Paylaş
Tarifi Yazdır
  İçindekiler

MALZEMELER:

Hamur için:

1300 gr böreklik un

450 ml su

100 ml süt (isteğe göre)

60 gr yumurta

25 gr tuz

50 gr şeker

80 ml Antep fıstığı özü

50 ml Alfa Ayçiçek Yağı

250 gr Alfa N

Kaymağı için:

850 ml mandıra krema

100 gr irmik

  Yapılışı

Hamuru için:

Unu havuz şekline getirip ortasını açıp Alfa N hariç geri kalan bütün malzemeleri ekleyin.

Hamuru güzelce yoğurun.

Yoğurduğunuz hamurdan 200 gr’lık parçalar kesin.

Kestiğiniz parçaları yuvarlayın.

Yuvarlak parçaları düzleştirin ve üzerlerine 50 gr Alfa N yağınızı koyun. 

Diğer parçaları üzerine kapatın.

Üst üste koyup elinizle düzleştirdiğiniz parçaları 30 dk dinlendirin. 

Bu sırada kaymağınızı hazırlayın. *

Dinlendirdiğiniz hamurları merdane yardımıyla açın.

Daha sonra elde de çevirip açarak hamuru genişletin.

Tezgahınıza yaydığınız hamuru, kenarlardan katlayın. 

Daha sonra tepsinize yerleştirin.

İlk hamur katının arasına Antep fıstığı serpin.

İkinci katı da aynı işlemleri yaparak yerleştirin.

Üzerine kaymağınızı sıkın. Diğer katlara da Antep fıstığı ve kaymağınızı koyup bütün katları tamamlayın. Böreğin iki katına fıstık, iki katına kaymak konulması gerekmektedir.

Hazırladığınız böreği pişirmeden 1 saat dinlendirin.

170°C’de 30 dk pişirin.

Sunuma hazırdır.

Kaymak için:

Mandıra kremayı kaynatın.

İçine irmiği atın ve karıştırarak kaynatmaya devam edin.

Ocaktan aldıktan sonra soğutun.

Not: Börek piştikten sonra, su böreği gibi ters çevirip kesilmesi ve pudra şekeri ile servis edilmesi gerekmektedir.