GRAWECH KIZARTMA
Tarifi Paylaş
Tarifi Yazdır
  İçindekiler

GRAWECH KIZARTMA

MALZEMELER:

150 gr Alfa Chef

50 gr yumurta

500 gr un

5 gr vanilya

5 gr kabartma tozu

15 ml sirke

120 ml su

3 gr tuz

Üzeri için:

Şerbet* 

Susam

*Şerbet için: 300 ml su, 300 gr şeker, 10 ml limon suyu

Kızartmak için:

Alfa Tatlı Kızartma Yağı

  Yapılışı

Alfa Chef’i eritip soğumaya bırakın.

Yumurtayı çırpın, soğuyan Alfa Chef’i ilave edin.

Un, sirke, su, tuz ve diğer malzemeleri ilave edip önce mikserle çalıştırın.

Daha sonra elde yoğurup bir hamur elde edin.

Hamurun üzerini kapatın ve 15 dk. dinlendirin.

Hamuru merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında dikdörtgen şeklinde açın. 

Bu sırada Alfa Tatlı Kızartma Yağı’nı ısıtmaya başlayın.

Açtığınız hamuru 9 eşit parçaya bölün. Her bir kareyi şeritlere bölün. 

Ardından önce ikiye katlayın. 

Ortasından hafifçe ayırın. 

Bir ucunu ortasından düğüm atar gibi geçirin. 

İki ucunu hafifçe çekerek resimdeki şekli verin. 

Hamura şekil vermeniz bitince Alfa Tatlı Kızartma Yağı’nda kızartın.

Bir yandan şerbetinizi hazırlayın. Bütün malzemeleri koyup kaynatın ve soğumaya bırakın. şerbeti ılık kullanacaksınız. 

Kızarttığınız griwech’leri ılık şerbete batırın.

Üzerine susam serpin.

Sunuma hazırdır.