CEVİZLİ KURABİYE
Tarifi Paylaş
Tarifi Yazdır
  İçindekiler

MALZEMELER:

Hamuru için: 

•    50 gr yumurta

•    125 gr Alfa Chef (eritilmiş)

•    100 gr şeker

•    4 gr karbonat

•    15 ml sirke

•    1 gr tuz

•    280 gr un 

Kalıbı yağlamak için: 

•    10 ml Alfa Ayçiçek 

İç dolgusu için:

•    Bisküvi parçacıkları

•    Ganaj Dolgu 

Ekipman:

•    Ceviz kurabiye kalıbı 

  Yapılışı

HAZIRLANIŞI:

Yumurtayı kırıp iyice köpürtün. Şekeri ve tuzu ekleyin. Karıştırın.

Sonra sırasıyla Alfa Chef, karbonat ve sirkeyi de ekleyin. Karıştırmaya devam edin. 

Unu yavaş yavaş karıştırarak ilave edin. 

Hamurunuz hazırdır. 

Ceviz kurabiye kalıbında hamur koyacağınız yerleri Alfa Ayçiçek ile yağlayın.  

Hamurdan  fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. 

Kalıbı ocakta biraz ısıtın.

 Fındık büyüklüğündeki parçaları kalıba yerleştirin.  

Kalıbı kapatıp 30 sn. Bir yüzünü, daha sonra 30 sn’de diğer yüzünü çevirip ateşte pişirmeye devam edin. Kalıbı ocaktan aldığınızda fotoğraftaki gibi görünecektir.

Bütün halde çıkan hamurdan ceviz şeklindeki kısımları bıçak yardımıyla ayırın. 

İç dolgusu için bisküvi parçacıklarını ve ganaj dolguyu karıştırın.

İçlerine iç dolgunuzu yerleştirip üzerine yine başka bir parça kapatın.