HAÇAPURİ
Tarifi Paylaş
Tarifi Yazdır
  İçindekiler

Malzemeler: 

Hamuru için:

  • 1 kg Un
  • 450 gr Su
  • 100 gr Süt
  • 50 gr Alfa Chef
  • 20 gr Tuz
  • 40 gr Şeker
  • 15 gr Maya

İç dolgusu için: 

  • 200 gr Tuzsuz Lor Peyniri
  • 150 gr Tel Peynir

Üzeri için: 

Alfa Chef

  Yapılışı

YAPILIŞI:

Bütün malzemeleri hazırlayın. 

Malzemeleri karıştırın ve mayalanması için 15-20 dk bekletin. Mayalı bir hamur elde edeceksiniz. 

Hamuru ortadan ikiye bölün. 

Böylece 2 parça elde etmiş olacaksınız. 

İkiye ayırdığınız parçaları da 6’şar parçaya bölün.

Elinizle yuvarlayarak beze haline getirin. 

Bezeleri resimde gördüğünüz şekilde biraz un kullanarak elinizle hafifçe bastırın. 

Bastırdığınız bezeleri merdane yardımıyla açın. 

Merdane yardımıyla açtığınız hamurun kenarlarını resimdeki gibi katlayın. 

Uçlarını resimdeki gibi bastırın. 

Hamura pide şeklini verip fırın tepsisine alın. 

Tepsiye aldığınız haçapuri hamurunuzun içine lor peyniri ve tel peyniri koyup 200 C’de 10- 15 dk pişirin. Üzerleri kızarmaya yakın fırından alın, üzerine yumurtasını kırın ve 10 dk daha pişirin. Fırından çıktıktan sonra kenarlarını Alfa Chef ile yağlayın. 

Servise hazırdır.