KARAMELLİ CHEESECAKE LOKMALARI
Tarifi Paylaş
Tarifi Yazdır
  İçindekiler

KARAMELLİ CHEESECAKE LOKMALARI

Malzemeler:

Taban Hamuru için:

285 gr yulaflı bisküvi

60 gr ceviz

120 gr Alfa Genel Amaçlı Margarin

10 ml vanilya aroması

Dolgusu için:

775 gr krem peynir

300 gr şeker

10 ml vanilya aroması

4 yumurta

120 gr ekşi krema

Karamel Kaplaması için:

450 gr şeker

180 ml su

226 gr Alfa Genel Amaçlı Margarin

240 gr krema

10 ml vanilya

1 tutam tuz

Ekipman:

33x23 cm kalıp

Şeker termometresi

  Yapılışı

Taban Hamuru:

 Fırını 175°C’ye ayarlayın. Kalıbı yağlayın.

Alfa Genel Amaçlı Margarin’i eritin.

Yulaflı bisküvi ve cevizleri rondodan geçirin.

Ardından eritmiş olduğunuz Alfa Genel Amaçlı Margarini ve vanilya aromasını ekleyip robotu tekrar çalıştırın.

Hazırlamış olduğunuz fırın kabını yağlayın ve içerisine rondodan geçirdiğiniz karışımı bastırarak yerleştirin.

Dolgusu :

Krem peynirini karıştırın, şeker ve vanilyayı ekleyin.

Yumurtaları teker teker yedirerek ilave edip ekşi kremayı da ekleyerek pürüzsüz bir dolgu elde edin.

Dolguyu tabanın üzerine ekleyin, üzerini düzleyip 50 dk pişirin.

Fırından hemen çıkartmayın, fırının kapağını açmayın. 15 dakika kapağını açık tutun. Sonra 1 saat soğumaya bırakın.

Karamel kaplama :

Şeker ve suyu bir sos tavasına alın. Sos tavasını arada sallayarak karışımın kaynamasını bekleyin.

Renk kehribar rengi olduğunda Alfa Genel Amaçlı margarini ekleyin.

Tahta kaşık ile karıştırarak eritin. Altını kapatın.

Kremayı ilave edin. Tahta kaşıkla karıştırmaya devam edin.

Tuzu ve vanilyayı ekleyip bitirin.

Sosunuzu soğumaya bırakın.

BİTİRİLMESİ:

Cheesecake yeterince soğuduktan sonra keskin bir bıçak yardımıyla kare kare kesin. Tel bir ızgara üzerine alınıp üzerinden karamel sosu dökün ve her bir parça kaya tuzu ile süsleyin.

Sunuma hazırdır.