TUZLU LEOPAR KURABİYE
Tarifi Paylaş
Tarifi Yazdır
  İçindekiler

TUZLU LEOPAR KURABİYE 

MALZEMELER

1.Hamur için:

500 gr un

325 gr Alfa Genel Amaçlı 

15 gr tuz

20 gr şeker

75gr ince rendelenmiş kaşar

125 gr krem peynir

2.Hamur için:

250 gr un

6 gr tuz

165 gr Alfa Genel Amaçlı

75 gr zeytin ezmesi

50 gr ince rendelenmiş kaşar

10 gr toz kırmızı biber

20 gr şeker

3.Hamur için:

250 gr un

325 gr Alfa Genel Amaçlı

10 gr şeker

6 gr tuz

Yarım demet dere otu

Yarım demet maydanoz

50 gr ince rendelenmiş kaşar

25 gr krem peynir

3 gr nane

3 gr kekik

  Yapılışı

Fırınınızı 180 °C’de ısıtın.

3 hamur için de bütün malzemeleri ayrı ayrı yoğurup 3 farklı hamur elde edin.

2. ve 3. Hamurdan küçük parçalar koparıp top şekline getirin.

3. hamurdan kopardığınız topları rulo şeklinde açın.

2. hamurdan kopardığınız topları ise merdane yardııyla düz bir şekilde açın. 

Düz bir şekilde açtığınız 2. Hamurların içine, rulo halindeki 3. Hamurlarınızı sarın.

1.Hamuru ikiye bölün. Yarısını daha sonra kullanmak üzere bekletin. Geri kalandan da parçalar koparıp parçaları düz bir şekilde açın.

Diğer içiçe sardığınız hamuları teker teker 1. Hamura sarıp yine rulo hale getirin.

1.Hamurun ayırdığınız kısmı düz bir şekilde açın.

Rulo haline getirip birleştirdiğiniz hamurları üst üste biraraya getirip birleştirip  düz açtığınız son hamuru bunların üzerine sarın.

Bu son rulo hamuru yarım saat dondurucuda bekletin.    

Dolaptan aldıktan sonra ruloyu yuvarlak parçalara bölün. 

Önceden ısıttığınız frında 10-15 dk. pişirin.

Sunuma hazırdır.