KAYTAZ BÖREĞİ
Tarifi Paylaş
Tarifi Yazdır
  İçindekiler

KAYTAZ BÖREĞİ

MALZEMELER

Hamur için:

1 kg un

25 gr tuz

40 gr kuru maya

50 ml Alfa Ayçiçek Yağı

50 gr yumurta

600 ml su

İç Harcı için:

500 gram kıyma

1 adet soğan

30 gr domates salçası

24 gr nar ekşisi

200 gram Alfa Chef

54 ml Alfa Ayçiçek

Tuz

Kara biber

Pul biber

Yarım demet ince kıyılmış maydanoz

  Yapılışı

Hamur yapılışı:

Hamur için gerekli olan malzemeleri yavaşça su ekleyerek ,elinize az yapışan bir hamur kıvamını alana kadar yoğurun. 

Üzerini örtüp 25 dakika mayalandırın.

İç harcı yapılışı:

Ayrı bir kapta kıymayı, rendelenmiş soğanı, salçayı, tuzu, nar ekşisini ve baharatları ekleyip yoğurun. Sos tavasında Alfa Chef’i eritin.  Üzerine Alfa Ayçiçek ekleyip karıştırın. 

BİRLEŞTİRİMESİ:

Hamuru tezgaha alıp ceviz büyüklüğünde bezeler koparın. 

Her bezenin üzerine un serpip merdane yardımıyla tatlı tabağı büyüklüğünde açın. 

Yağı sürüp 5 dakika bekletin. 

Ardından elinizle incelterek açın. 

Rulo şeklinde sarın ve elinizle kıvırarak gül şekline getirin. 

Daha önceden yağlamış olduğunuz tepsiye dizin. 

Ortasını elinizle çukurlaştırarak biraz açın. 

Üzerine hazırladığınız kıymayı harçtan bir yemek kaşığı kadar koyun.

Kalan yağı böreklerin üzerine gezdirin. 

Önceden ısıtılmış 180-200 °C fırında kızarıncaya kadar pişirin. 

Fırından alıp üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

Açtığımız hamuru kolaylıkla inceltebilmek için üzerine sürdüğünüz yağın 5 dakika boyunca çekmesini bekleyin. Ardından hamuru kolaylıkla inceltebileceksiniz. İnceldikçe de börek çok daha çıtır olacak.